Een gelukkig gezin uit Rotterdam, Nederland

[ English Version Here]

4 januari 1998, Onze verhuizing naar Canada.

Onze container is vanaf Rotterdam vertrokken op 17 dec. 1997 en gaat per boot naar Montreal en vandaar op de trein naar Cagary AB.Daar wordt hij opgeslagen bij de douane om door ons opgehaald te worden als wij in Canada aankomen op 5 januari 1998 en wij de benodigde papieren kunnen overleggen.

We vertrekken van schiphol naar San Francisco waar we een overnachting hebben om dan de volgende dag door te vliegen naar Calgary AB waar we een acreage gehuurd hebben voor 3 maanden via een makelaar in Calgary die voor ons bemiddeld heeft . Dit is allemaal vanuit Nederland per telefoon geregeld. De Makelaar heeft ons ook aangeboden om ons te helpen de eerste dag in Calgary met verschillende dingen regelen zoals een SIN nummer en AB healtcare. Laat me maar weten in welk hotel jullie logeren de eerste dag en ik kom naar jullie toe zei hij. We moesten natuurlijk de eerste paar dagen in een hotel logeren omdat we onze spullen nog moesten claimen bij de douane waarna het met de vrachtwagen naar ons niewe adress zou worden gebracht.Onze hond vliegt ook mee en krijgt een VIP behandeling , hij is als eerste in het vliegtuig ,in het laadruim natuurlijk , maar krijgt wel steeds voorrang.
Het vliegtuigticket voor de hond is duurder dan het ticket voor onze dochter van elf jaar oud.

Calgary airport, 5 Januari 1998

Daar staan we dan, wat is het hier koud, moeten we even aan wennen. Bij de airport staan allemaal busjes van hotels waar je ze je naartoe brengen, dus wij naar zo'n busje gelopen en ons naar een hotel laten brengen. Van daaruit de makelaar gebeld en binnen een uur was hij bij ons. Hij heeft ons met alle eerste dingen geholpen wat een geweldige hulp was voor ons.
’Avonds is de container met onze spullen gebracht naar ons eerste adres waar we 3 maanden gewoond hebben. Daarna hebben we een huis gekocht in Okotoks en hebben daar maar anderhalf jaar gewoond omdat we toen een kans kregen om een acreage te kopen net buiten Okotoks aan de ooskant , veel eerder dan we gedacht hadden. Het was onze droom om een paar paarden te hebben en vrij te wonen. We kochten daar 5 acres en hebben er 7 jaar gewoond.

Peter heeft al vrij snel een baan gevonden in de vleessector waar hij nu nog steeds werkt en ik heb een paar jaar in de winkel gestaan om de taal beter onder de knie te krijgen en om mensen te ontmoeten.

Na 3 jaar hebben we ons citizenship aangevraagd en zijn we canadees staatsburger geworden en hebben nu dus ook een canadees paspoort. We hadden een dual citizensip willen houden, maar nederland staat niet toe dat je meedere paspoorten hebt (als Nederlander) dus raakten we ons nederlandse paspoort kwijt .

Intussen zijn we verhuisd naar Claresholm waar we 160 acres gekocht en ons eigen huis hebben laten bouwen en wonen daar nu nog en hebben geen plannen om hier weg te gaan want het is hier prachtig, we wonen n.l. in de porcupine hills zuidwest van Claresholm.
We zijn nu bija 13 jaar in Canada en hebben er geen spijt van uit Nederland te zijn vertrokken.

De mensen hier zijn ook erg aardig en willen je altijd helpen.Het land is prachtig, wat wil een mens nog meer?

Onze dochter heeft de scholen goed doorlopen en heeft 4 jaar gestudeerd aan de universiteit van Lethbridge en heeft een degree in business (marketing)gehaald met goede cijfers en werkt nu als financial service representative bij de bank. WE zijn enorm trots op haar want het was voor haar ook en hele grote verandering in haar leven.Zij heeft het ook enorm naar haar zin in Canada en heeft geen interesse ooit nog terug te verhuizen naar Nederland.

We hebben nu een horse busines en fokken paarden, we hebben er intussen 16 en hebben ieder jaar een paar veulens.
Canada is een geweldig land waar dingen nog mogelijk zijn zoals je eigen horsebusiness opzetten, je eigen huis bouwen etc
We gaan nog wel naar Nederland jaarlijks om de familie daar te zien, maar verder hebben we geen binding meer met Nederland zelf en dat is een goed teken.

In Nederland hadden we dit nooit kunnen bereiken ,omndat het daar te vol is en er zijn te veel regels.

A very happy family.