Veelgestelde Vragen

[ English Version Here]

Wanneer u in gedachten bezig bent met emigreren naar Canada of momenteel in het immigratie proces bezig bent zijn er veel gemeenschappelijke vragen.

1. Hoe lang duurt het hele emigratie process?

Hoe lang het hele emigratie proces duurt hangt af van meerdere factoren zoals wat voor aanvraag er word ingredient en de volledigheid van die aanvraag. In het algemeen, een tijdelijke status aanvraag word sneller verwerkt dan een permanente status aanvraag. Citizenship & Immigration Canada begrijpt dat men graag wilt weten hoe lang ze het zal duren voor de aanvraag en hebben op de website wat tijd schema’s gepubliceerd. Ga naar www.cic.gc.ca en klik op “check application processing times” aan de rechterkant van de website. Vanaf deze pagine kunt u zoeken naar de specifieke aanvraag en uw geografische locatie. Deze tijd schema’s zijn de beste bron van informatie voor tijd schattingen. These estimated time frames are your best source of information. Vergeet niet dat het emigratie proces lang kan duren en dat “patience is a virtue.”

2. Kunt u mij helpen met het vinden van een baan in Canada?

Over het algemeen helpen immigratie consulenten alleen met uw immigratie behoeften en niet met werkgelegenheid benodigheden. Om werk te vinden in Canada zult u een Canadees resume (C.V.) moeten hebben met een begeleidende brief. U kunt voor banen zoek in de locale kranten en ook op het internet. Er zijn ook arbeidsbemiddelingsinstanties in Canada die ook kunnen helpen met het zoeken van werk. In Zuid Alberta, Chinook Immigration Consulting biedt een dienstbetrekkings module (employment module) aan via haar vestigings diensten voor een lage prijs en helpt u met het voorbereiden van een Canadees resume, een begeleidende brief en voorbereiding voor een gesprek.

Als u dit proces graag zelf wil aanpakken dan zal u eerst een Canadees resume op moeten zetten. Er zijn drie populaire stijlen van resumes die mensen vaak gebruiken: de funtionele resume, de chronologische resume en de combinative resume.

Chronologische Resume
De chronologische resume hervatten de punten van uw werkervaring, eerdere banen, data en titels. Werkgevers in Canada zijn het meest vertrouwd met deze style vanwege het gemak van lezen en schrijven. Deze style benadrukt het vaste werk dat u heeft gehad. Eventuele hiaten zijn zeer duidelijk en deze style zou eigenlijk alleen gebruikt moeten worden in situaties waar hiaten niet voorkomen. Als gaten van werk toch voorkomen dan is misschien de functionele resume een betere optie voor u. Voor uw gemak hebben wij een voorbeeld van een Chronologische resume in het engels.

Functionele Resume
De functionele resume maakt het mogelijk dat informatie georganiseerd word zodat uw vaardigheden en deskundigheid uitkomen die een werkgever zoekt. Aangezien het doel van de fuctionele resume is op kundige wijze en niet zozeer gestage werkervaring, de hiaten in werk geschiedenis en baan verandering zijn verborgen. Deze style resume is best te gerbuiken wanneer u een tijdje niet in de arbeidsmarkt bent geweest. De meeste werkgevers geven voorkeur aan een chronologisch resume omdat het specifieke details geeft over werk geschiedenis en als hij/zij dit niet ziet dan loopt u kans geen gesprek verzoek te ontvangen. Voor uw gemak hebben wij een voorbeeld van een functionele resume in het engels.

Combinatie Resume
Een combinatie resume is, zoals de naam aangeeft, een combinative tussen een chronologische en functionele resume omdat het vakkundigheid, werkervaring en werkgeschiedenis belicht. Als een emigrant en nieuwkomer in Canada, deze style kan het beste voor u zijn. De combinative resume maakt het makkelijker voor u om een nieuwe industrie in te treden en het geeft aandacht aan uw vaardigheden die u heeft opgedaan via uw werkgeschiedenis. Deze style van resume zal aanzienlijk meer tijd kosten of informatie te verzamelen en het is moeilijker te schrijven. Voor uw gemak hebben wij een voorbeeld van een combinatie resume in het engels.

* Belangrijke tip: De volgende soorten informatie moeten niet op uw resume staan:
 • Salaris
 • Foto
 • Echtelijke status
 • Kinderen
 • Huidkleur
 • Redenen voor vertrek uit een vorige baan
 • Geslacht
 • Informatie over uw leeftijd of gezondheid
 • Religieuze opvattingen en geloof
 • Sofinummer

3. Ik wil graag emigreren naar Canada, waar moet ik beginnen?

De eerste stap van immigratie is een zelf-evaluatie omdat het belangrijk is dat u bereid bent voor alles wat het immigratie proces inhoud. Bijvoorbeeld, u moet er voor open zijn voor het idée at de baan die u nu houd niet dezelfde rang zal zijn in Canada en date en baan in Canada van een lagere ring zal zijn omdat u nog geen Canadese werkervaring heeft en niemand kent u. Als u bereid bent om te doen wat nodig is om succesvol te zijn in Canada dan is emigratie voor u.

De tweede stap die u moet nemen is een assessment (evaluatie) te doen om te kijken of u in aanmerking komt voor een immigratie aanvraag. Citizenship & Immigration Canada bieden wat generale evaluaties aan online for bepaalde aanvragen maar deze nemen niet alles in overweging. Het is hoogst aanbevolen dat u kontakt heeft met een gecertificeerde immigratie consultente of een advocaat om een evaluatie te laten doen en een beoordeling te laten maken. Kijk naar “emigratie en vestigings services” voor informatie over een consultent of een advocaat in Zuid Alberta. Hier is ook een evaluatie document te vinden van Chinook Immigration Consulting.

4. Moet ik echt een Engelse of Franse test afleggen?

Taal tests zijn deel van de criteria van aanvragen zoals de Federal Skilled Worker en Canadian Experience Class. Een taal test zullen uw capaciteiten in engels en frans bepalen, de twee officiele talen van Canada. Het resultaat van de taal test geeft Canada een idée van hoe succesvol u zal worden, economisch gezien, voor permanent verblijf in Canada. Op dit moment zijn de International English Language Testing System (IELTS) en de Canadian English Language Proficiency Index Program (CELPIP) de enigste twee aangewezen testen erkend door Citizenship and Immigration Canada. De Test d’Evaluation de Francais (TEF) is de enigste test erkend voor de franse taal. Alle drie testen uw capaciteiten van schrijven, luisteren, spreken en schrijven en kunnen worden genomen op diverse locaties in de wereld en de algemene versie van de test is voldoende voor immigratie.

Om voor te bereiden voor de taal test probeer zo vaak mogelijk engels/frans te gebruiken voor dagelijkse gewoontes zoals engels/frans lezen op de computer en engelse/franse films kijken. Voor meer informatie over de IELTS test bezoek www.ielts.org.
Voor meer informatie over de the TEF bezoek www.fda.ccip.fr en www.fiaf.org/frenchclasses/frenchexam-tef.

We hebben hier ook links voor u voor de respectieve deelnemings formulieren en een informatief boekje voor uw gemak.

IELTS Informatief Boekje – lees over hoe voor te bereiden voor de test, hoe de test is opgestelt (lezen, schrijven, luisteren en spreken), het invullen van het antwoorden blad, en de stappen die u moet nemen om de test te schrijven.

IELTS Deelnemings formulieren – Het aanvraag formulier bestaat uit 8 bladzijden en u zal twee paspoort fotos mee moeten sturen die in de laatste 6 maanden van u genomen zijn. U zal ook uw land en baan codes in moeten vullen die zijn vermeld voor uw gemak. U moet de laatste bladzijde dateren en tekenen en de aankondiging voor kandidaten lezen voor specifieke aanwijzingen en tips. De test die u moet schrijven voor immigratie is de algemene versie.

TEF Deelnemings formulieren – het aanvraagformulier is in Frans en bestaat uit twee bladzijden. U zal worden geeist in te sturen een paspoort foto die genomen is van u in de laatste 6 maanden.

TEF Betalings formulier – dit formulier moet u meesturen met de deelnemings formulieren en kan worden gepost of gefaxt.

Dus u heeft de test geschreven en de resultaten ontvangen maar hoeveel punten krijgt u? U kunt de volgende vereenvoudigde grafiek downloaden om te zien hoeveel punten u ontvangt onder de taal categorie.

5. Ik heb veel familie buiten Canada die graag bij mij in Canada willen wonen. Welke familie relaties kan ik sponseren?

U kunt familie leden sponsoren voor immigratie naar Canada wanneer dat familielid is geconstateerd van de immigratie recht al seen lid van de familie klasse. Leden van de familie klasse zijn onderzocht op hun relatie met de persoon die hun sponsord en deze omvatten:
 • De sponsor’s echtegenoot, gemeenschappelijke-wet partner of huwelijk partner
 • De sponsor’s afhankelijk kind
 • De sponsor’s ouders (vader of moeder van de sponsor)
 • De sponsor’s grootouders (de vader of moeder van de sponsor’s vader of moeder)
 • De sponsor’s broer of zus* (een kind van de sponsor’s vader of moeder)
 • Een kind van de sponsor’s broer of zus* (een kind van een kind van de sponsor’s vader of moeder)
 • De sponsor’s kleinkind* (een kind van een kind van de sponsor)
 • Een persoon onder de leeftijd van 18 die de sponsor wil adopteren
 • Een ander familielid die de sponsor will sponsoren als de sponsor geen familielid heeft in een van de hierboven genoemde categorieen.
* de ouders van de persoon die gesponsord word zijn overleden en de persoon is 18 jaar of jonger en is niet een echtgenoot of gemeenschappelijke-wet partner.

6. Waarom veranderen de immigratie regels zo vaak? Hoe kom ik erachter wat de huidige criteria zijn voor de federal skilled worker aanvraag?

Immigratie wet verandert niet maar de minister can burgerschap & immigratie heeft het vermogen om de criteria aan te passen in elk gebied via ministeriele instructies. Wijzigingen worden doorgevoerd als weergave van de behoeften van de economie en arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld, de federal skilled worker programma heeft al veel wijzigingen meegemaakt waarvan de laastste verandering de lijst van degunstigde beroepen heeft aangepast in July 2010. Sommige beroepen waren verwijderd van de lijst die in 2008 was opgestelt omdat er voldoende posities waren ingevuld en andere beroepen waren toegevoegd omdat er veel mensen nodig zijn in die functies. Om de laatste criteria te achterhalen bezoek www.cic.gc.ca of zoek contact met uw immigratie consulten die ook de laatste informatie voor u zal hebben.

7. Waarom moet Canada informatie weten van mijn vorige huwelijk?

Citizenship & Immigration Canada heeft informatie nodig van vorige huwelijken om de vroegere echtgenoot aan te geven als een individu die niet mee emigreert naar Canada. Volgens de immigratie wet, een persoon die niet openbaar is gemaakt op het moment van uw aanvraag kan niet gesponsord worden op een later datum. Het heeft zich voorgedaan in het verleden dat mensen de relatie verzoenen en graag die partner willen sponsoren. Als die persoon niet openbaar is gemaakt op een aanvraag dan is sponsoren onmogelijk en het kan zijn dat die persoon niet in aanmerking komt in een ander immigratie aanvraag. Om deze situatie te voorkomen heeft Citizenship & Immigration Canada informatie nodig van vorige huwelijken. Als u niet alle familie leden aangeeft op de aanvraag dan zal u diegene niet op een latere datum kunnen sponsoren.

8. Ik ben momenteel in Canada op een werk visum en ik wil graag een programma nemen bij een college. Kan ik ook studeren in Canada als ik een werk visum heb?

U kan studeren in Canada als u een werk viusm heeft maar er zijn wel enkele dingen waar u aan moeten denken wat u zou misschien een studeer visum nodig moeten hebben. U heeft geen studeer visum nodig als een van de volgende situaties toepasselijk is voor u:
 • De course/programma die u wilt nemen duurt niet langer dan 6 maanden en is voltooid tijdens uw toegestane verblijf in Canada.
 • U bent een gezinslid van een buitenlandse vertegenwoordiger naar Canada.
 • U bent lid van een buitenlandse strijdkrachten (leger) en u bent bezoekende aan Canada.
In alle andere situaties moet u een studeer visum aanvragen om ervoor te zorgen dat u geen overtredingen maakt van de termen van uw werk visum.

9. Wat is het verschil tussen een temporary resident visa en een temporary resident permit?

Een temporary visa is nodig om Canada binnen te komen als u van bepaalde landen komt. Het is vereist als aanvulling op uw paspoort en immigratie documenten en maakt het mogelijk dat u Canada binnen kunt komen. Het is een aanvullende document die nodig is om de grens over te kunnen steken.

Een temporary resident permit is een vergunning dat kan uit worden gegeven wanneer alle andere routes zijn uitgeput en is eigenlijk een laatste redmiddel. Dit betekent dat degene die geweigerd is bij de grens, zijn geweigerd voor tijdelijke of permanente verblijfsvergunningen of zijn geweigerd voor het verwerken van een aanvraag, toch nog een kans heeft of een temporary resident permit aan te vragen. Er moet echter toch dringende redenen zijn om een persoon binnen te laten en niet alleen omdat hij/zij Canada anders niet binnenkomt. Er ma gook geen risico zijn voor Canada om die persoon binnen te laten en dat de reden voor weigering minimaal is.

10. Ik ben een permanent resident in Canada. Hoe word ik een Canadese burger en wat voor stappen moet ik nemen?

Om een Canadese burger te worden moet u ten minste 18 jaar of ouder zijn om een zelfstandelijke aanvragen in te dienen. Personen onder de leeftijd van 18 mogen ook Canadese burgers worden als een ouder of voogd op hetzelfde tijdstip een aanvraag indient. Wanneer u een aanvraag indient moet u een permanente inwoner zijn van geode status en moet u voldoende tijd in Canada hebben spendeert. Canada kijkt naar de laastste 4 jaar waarvan u minstens 3 jaar (1095 dagen) in Canada moeten zijn geweest. U moet ook beschikken over voldoende kennis van een van de twee officiele talen in Canada (engels of frans) om te kunnen communiceren met andere mensen. Bovendien mag u ook geen strafblad hebben voor zware overtredingen, oorlogsmisdaden, gevangenisstraffen of verwijderingsmaatregelen. U zal ook een burgerschaps test moeten schrijven waarin wordt gekenen naar uw kennis over Canada, rechten en verantwoordelijkheden, verkiezingsproces, geschiedenis, waarden en gewoontes, etc.

Om voor te bereiden voor de burgershaps test zal u een boek worden toegestuurd na het indienen van een aanvraag of u kunt op de volgende link drukken: The Citizenship Study Guide . Na een aanvraag en een succesvolle burgerschaps test zal u een verplichte burgerschap ceremonie moeten bijwonen waar u de eed van burgerschaps af moet leggen. Tijdens de ceremonie krijgt u een burgers certificaat en een burgers kaart van een rechter en zal u trouw moeten het aan de koningin zowel in het engels als in het frans.